Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dodanie do Src. Limit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W plikach do kompilacji binki/ game masz tam takie nazwy plików char.cpp itp.

Po prostu szukasz, otwierasz notepadem i edytujesz/ dodajesz.

Potem kompilujesz i cieszysz się :­)

wiem o tym kolego, lecz nie wiem gdzie to dodac pod jakimi funkcjami itp.

Pierwszy raz widze c++ na oczy 

Opublikowano

W ten sposób nigdy niczego się nie nauczysz...

­

czaisz to że nie wiem pod jakimi funkcjami coś dodać? 

od wczoraj mam styczność z plikami i robieniem serwera.. 

Opublikowano

Najlepiej pod innymi funkcjami

Serio? nie wiedziałem.. ale pod jakimi.. przecież nie wjebie tego na srodku.. no ja p******e..

tak ciężko wam napisać konkrety? 

Opublikowano

O to chodzi, że może je umieścić gdzie chce, może sobie zrobić nawet osobny plik .cpp i tam kodować funkcje a potem do głównego projektu je zaincludować i też będzie działać.

arijh2.jpg

Opublikowano

To nwm jaki ma problem skoro ja otwierałem byle jakie cpp i wrzucałem gdziekolwiek.

Opublikowano

Zabawię się w psychologa:

NoveI jest rozpieszczonym dzieckiem z bogatego domu, gdzie rodzice podawali mu wszystko na tacy, co teraz odbija się na nas, bo wyniósł z domu rozkapryszenie.

Kiedy my mu podajemy rozwiązania, żeby sam spróbował się czegoś nauczyć on zaczyna jak małe dziecko tupać i krzyczeć kiedy nie dostanie swojej ulubionej zabawki / cukierka (wstaw coś innego).

@NoveI, jest takie powiedzenie, że głodnemu nie daje się ryby, żeby się na chwilę najadł, a wędkę, żeby sam sobie mógł złowić tyle ryb ile będzie chciał.

Dziękuję.

arijh2.jpg

Opublikowano

NoveI jest rozpieszczonym dzieckiem z bogatego domu, gdzie rodzice podawali mu wszystko na tacy, co teraz odbija się na nas, bo wyniósł z domu rozkapryszenie.

Kiedy my mu podajemy rozwiązania, żeby sam spróbował się czegoś nauczyć on zaczyna jak małe dziecko tupać i krzyczeć kiedy nie dostanie swojej ulubionej zabawki / cukierka (wstaw coś innego).

@NoveI, jest takie powiedzenie, że głodnemu nie daje się ryby, żeby się na chwilę najadł, a wędkę, żeby sam sobie mógł złowić tyle ryb ile będzie chciał.

Dziękuję.

Może bez przesady bo ja sam na początku gówno wiedziałem na ten temat i nie wiedziałem co robić i gdzie co dawać, mój szwagier powiedział mi dopiero że w c++ nie są potrzebne taby, jak i kod może być wrzucony gdzie chcę tylko musi mieć tam dostęp do biblioteki gdzie są potrzebne funkcje do działania kodu.

Opublikowano

Dziękuję.

Pierwszy raz widziałem c++ na oczy skąd mogłem wiedzieć ze taby i inne gówna nie są ważne? 

od wczoraj robię serwer i tak dużo zrobiłem.. 

Opublikowano

lazarus.1988, w 18 Sie 2015 - 19:38, powiedział:
na początek, choćby stąd:
http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/1
albo tu:
http://lmgtfy.com/?q=kurs+c%2B%2B
Dobra, masz te ryby głodomorze:
vnq3d7.jpg

Patrz! Zielona strzałka wskazuje start funkcji

Czerwona strzałka to oddzielenie funkcji od następnej.

I tak w source dodajesz swoje funkcje.

MYŚLENIE NIE BOLI.

Dobra nie udawaj takiego mastera. powiedziałem ze rozumiem.. Każdy głupi Wie co to znaczy "Start" "End" 

więc proszę nie udawaj takie mastera. wystarczy wejść w twoje tematy a już widać.. twoją wiedze...

od wczoraj jestem w c++ jak i w metinie więc nie rozumiem dlaczego zgrywasz takiego mastera jak nim nie jesteś co? 

sam jak zaczynałeś to pewnie wszystko umiałeś co? sory ty dalej nic nie umiesz. 

check_server.h: W funkcji statycznych członkowskiego "static bool CheckServer :: CheckIp (const char *)":
check_server.h: 24: ostrzeżenie: porównanie podpisanych i niepodpisanych wyrażeń całkowitych
../../../Extern/include/cryptopp/misc.h: W zakresie globalnym:
../../../Extern/include/cryptopp/misc.h:548: Ostrzeżenie: "std :: string CryptoPP :: StringNarrow (const wchar_t *, bool)" zdefiniowane, ale nie używane
char_item.cpp: "const bool CHARAKTERZE :: IsEmptyItemGrid (TItemPos, BYTE, int)" W funkcji członka:
char_item.cpp: 679: ostrzeżenie: sterowanie osiągnie koniec nie pustego funkcji
char_item.cpp: W funkcji członka "void CHARAKTERZE :: BuffOnAttr_ValueChange (BYTE, BYTE, BYTE)":
char_item.cpp: 6287: ostrzeżenie: "pBuff" może być użyty w tej funkcji niezainicjowanego
cmd_gm.cpp: W funkcji "void do_use_item (znak *, *, const char int, int)":
cmd_gm.cpp: 4357: ostrzeżenie: "komórka" może być użyty w tej funkcji niezainicjowanego
cmd_gm.cpp: W funkcji "void do_set_stat (znak *, *, const char int, int)":
cmd_gm.cpp: 3977: ostrzeżenie: "n" może być użyty w tej funkcji niezainicjowanego
cmd_gm.cpp: W funkcji "void do_mob_ld (znak *, *, const char int, int)":
cmd_gm.cpp: 855: ostrzeżenie: "x" może być użyty w tej funkcji niezainicjowanego
cmd_gm.cpp: 855: ostrzeżenie: "y" może być użyty w tej funkcji niezainicjowanego
OBJDIR / cmd.o  danych + 0x1184). Niezdefiniowane odniesienia do `do_costume_transfer_bonus (znak *, const char *, int, int)"
OBJDIR / cmd.o  danych + 0x1184). Niezdefiniowane odniesienia do `do_costume_transfer_bonus (znak *, const char *, int, int)"
gmake: *** [../test] Bł ± d 1
gmake: *** Oczekiwanie na niezakończone zadania ....
gmake: *** [../game_r50410_32] Bł ± d 1
Opublikowano

Chcesz pomóc człowiekowi, to jeszcze ma pretensje. Szkolna wyprawka już gotowa?

Output errora wygląda jakbyś go przez google translate przepuścił.

Tak swoją drogą, jeśli uważasz, że miarą człowieka jest umiejętność edycji sourcea metka, to

masz na prawdę popieprzone życie.

Source metka nie jest mi do niczego potrzebny, świat gier nie ogranicza się tylko do PC, PS4, xBox i inne gówna.

Dużo lepsze gry znajdziesz np na rebel.pl

- Splendor

- Pretor

- Knight Magic

Więc sorry, jak chciałeś mi ubliżyć, to nie udało Ci się :)

arijh2.jpg

Opublikowano

Ziomek jesteś bezczelny, mówisz najpierw że nie ogarniasz c++ , lazarus pokazał ci gdzie możesz to dodać a ty do niego z mordą, jesteś k***a głupszy niż ustawa przewiduje. Normalne zachowanie dupka z mpcforum który nie potrafi czegoś i prosi o pomoc, a potem ma problem do bogu ducha winnemu że starał się mu pomóc.

Opublikowano

Dzięki Brambor :]Przyjmij to w dowód mojej wdzięczności i uznania :)

finlandia-101-wdka_32398ea5c14380c620afd

Dzięki dzięki, wypijemy następnym razem, wiesz może jak rozpakować zabezpieczonego patcha z PL by można było go używać ?

Opublikowano

Kurde, krąży gdzieś tu na mpc jak go rozpakować, ale nie ściągałem go bo PL dla mnie to kicha. Skontaktuję się z Tobą przez PW jak go znajdę.

Do moderacji, temat proszę zamknąć, (mimo iż nie jestem jego autorem), a

najlepiej przenieść do kosza z następujących powodów:

#1 - Spam

#2 - OffTop

#3 - Brak sensownej treści.

#4 - Potencjalny FlameWar

#5 - Kłamstwo Autora tematu.

arijh2.jpg

Opublikowano

Ziomek jesteś bezczelny, mówisz najpierw że nie ogarniasz c++ , lazarus pokazał ci gdzie możesz to dodać a ty do niego z mordą, jesteś k***a głupszy niż ustawa przewiduje. Normalne zachowanie dupka z mpcforum który nie potrafi czegoś i prosi o pomoc, a potem ma problem do bogu ducha winnemu że starał się mu pomóc.

jeśli ktoś nie ma do mnie szacunku i udaje mastera a nim nie jest to nie będę mu dupy lizać..

każdy głupi wie jak się kończą funkcje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...